top of page
TRAININGEN:
 
"Etiquette aan tafel"

Vroeger hadden we veel minder entertainment in huis dan nu? Wanneer er visite kwam ging je uitgebreid tafelen, iets waar we nu misschien wel weer van dromen. Aan het eind van de 16e eeuw was er al sprake van tafelmanieren, al waren deze in onze ogen nog vrij primitief. Eerst gebruikten we onze handen en brood, later een lepel en een vork. 

Een uitgebreide maaltijd bestaat uit meerdere gangen. Elke gang kon uit drie tot wel twaalf verschillende gerechten bestaan. De lekkerste en kostbaarste gerechten stonden natuurlijk in de buurt van de belangrijkste gasten aan de hoofdtafel, de minder kostbare op de andere tafels. Een feestmaal kon gemakkelijk uit zes tot tien gangen bestaan. Hoe hoger de status van de gastheer, hoe meer gangen. 

Nog steeds heeft tafelen een sociale functie. We eten aan tafel met ons gezin, met familie, met vrienden en met zakenrelaties. Tijdens deze training leren we u de etiquette van toen en nu.

Offerte aanvragen?

"Zakelijk etiquette"

Zakelijke etiquette speelt een essentiële rol in het bedrijfsleven. De eerste indruk is namelijk heel belangrijk,  deze kun je niet overdoen. Het geeft uzelf absoluut zelfvertrouwen al u weet hoe zich te gedragen tegenover uw zakenrelatie, uit welk werelddeel dan ook. U kunt zich voorstellen dat relaties uit andere delen van de wereld andere gewoontes hebben.

Als u weet hoe het hoort, kunt u zich helemaal concentreren op een zakelijk gesprek. Zakelijke etiquette worden in onze training op maat voor u gemaakt, afhankelijk van uw branche en herkomst van uw relaties. Hieronder ziet u de verschillende onderwerpen die wij in de training verwerkt hebben;

 • Zakelijke etiquette en sociale omgangsvormen

 • Waarom zijn etiquette en goede omgangsvormen belangrijk?

 • De eerste indruk en uw performance

 • Zakelijke kleding-etiquette

 • Groeten en begroeten

 • Bedrijfscultuur

 • Klantvriendelijkheid

 • Cultureel en internationaal bewustzijn

 • Protocollen

 • Gastvrijheid

 • tafelmanieren

 • Communicatie
  * Telefoon-etiquette
  * E-mail-etiquette

offerte aanvragen?
"Gastvrijheid in de Horeca"
Gastvrijheid in de Horeca is een van de belangrijkste elementen van uw bedrijf. Je doet er alles aan om de klant het naar de zin te maken. In de horeca spreekt men niet van klanten maar van gasten. Het doel van gastvrijheid is gasten binnen te krijgen en ervoor te zorgen dat ze terugkomen. Gasten zijn kritisch; ze gaan regelmatig uit en ze wisselen ervaringen uit. Social media kan vóór uw werken maar werkt net zo snel weer tegen je.. De kwaliteit van gastvrijheid wordt bepaald door alle werknemers van uw bedrijf. Hierbij kunt u denken aan sociale vaardigheden, juiste omgangsvormen en vriendelijk en attent zijn voor de gast. Maar ook vaktechnische vaardigheden zijn van essentieel belang. Productkennis, en een professionele beroepshouding zijn onmisbaar in een horecagelegenheid. In samenwerking met Horecameesters geef ik verschillende trainingen en workshops. Door onze gezamenlijke kennis en jarenlange ervaring te bundelen zijn wij in staat u en uw personeel vakkundig te trainen. De training "Gastvrijheid" geeft uw personeel inzicht in hoe je met dezelfde inspanning meer kan bereiken met en voor de gast. U zal direct meer omzet ervaren een betere werksfeer in het team en hogere fooien. De door ons ingekochte neuro marketing onderzoeken zullen dit onderstrepen.
offerte aanvragen? 
WORKSHOP:
"Samen koken"
Zelf samen met familie vrienden of collega's een menu bereiden en uiteraard daarna zelf nuttigen met een lekker glaasje wijn? Dat kan! Ik geef verschillende kookworkshops. Het menu kunnen we samen helemaal naar uw wens samenstellen. Rekening houdend met dieet wensen en streek- en seizoensproducten.
offerte aanvragen?
bottom of page